Ohjelmistossa

Ohjelmistossa ympäri vuoden

Anopit

TÄMÄ KAHDEN KOMEDIENNEN HULVATON MUSIIKILLA HÖYSTETTY ESITYS EI JÄTÄ KEYÄÄN KYLMÄKSI.
Kun Eila Happo ja Sirkka Svahnstöm kisaavat lapsenlapsensa Lahja Aina Ihanan hoidosta ,joulukinkusta ja permanentista joutuvat he lopulta putkaan. Syttyykö poliisimestari Sirkan rakkauteen? Paljastuuko Eilasta salainen burleskitanssija? Naiset rakastavat ja vihaavat. Päätyvät jouluna jopa haudalle syömään poropateeta. Loppujen lopuksi KAIKEN TAKANA ON NAINEN!

Käsikirjoitus Tiina Brännare ja Eppu Nuotia
Ohjaus Sari Havas
Anoppeina Pauliina Hukkanen ja Annu Valonen
Kesto n. 1.5 h väliaikoineen

Avomielinen Anneli Keijon kaa

Suuren suosion saanut Avomielinen Anneli hurmasi myös putkimies Keijon. Nyt Anneli on Keijon kaa. Keijo on hänen elämänsä mies ja niitä ei monta ole!
Tämä musikkikomedia saa sydämet pamppailemaan ja vatsalihakset kramppaamaan.

Ensi-ilta: 21.10.2017
Rooleissa: Pauliina Hukkanen ja Janne Kyyhkynen
Käsikirjoitus: Leena Tamminen
Ohjaus: Kari Paukkunen

Seinäruusu

Suivaantuneen ikiodottajan paineentasaussessio! Suorasuinen Seinäruusu on saanut naisena olemisen autuudesta tarpeekseen! Yhtä halavatun oottamista koko ikä pikkupimpulasta kirkkomaahan! Saa oottaa että oppis potalle, ettei tulis paha kakku, pääsis kouluun, pussais Pete, pullistuis pusero, näkis Dingon, tulis prinssi, kasvais maha, pienenis maha, tulis Jore jo, pakkais Jore jo tavaransa , tulis parempi prinssi, hakis nyt viimein tanssimaan ihan kuka vaan, pääsis jo eläkkeelle, oikenis nyt kaulaheltat uudella kräämillä, sais nyt saatana kerran edes pystybingon ennenkuin kellahtaa vaakatanaan tunkemaan Ruusupuskaa?

Seinäruusu on kipakkaa sanansäilää paljonnähneen ja kokeneen emäntäihmisen Suusta jasielusta. Seinäruusu puhuu, iskee nyrkkiä pöytään ja laulaa. Seinäruusu rakastaa, pistelee ja rallattelee. Niinkuin vain ihminen voi. Seinäruusu on näyttelijä Pauliina Hukkasen estradihahmo, jonka kihisevä paineentasaushetki kestää noin kolme varttia ja istuu tilaan kuin tilaan. Ei Kuitenkaan lastenhuoneeseen, vaikka sielläkin käydään. Monologiesityksen tekstin on kirjoittanut Esko Janhunen ja sen ohjaa Kari Paukkunen.

Minä kunnanjohtaja, Pertti Koivula

Luvassa hulvaton musiikillinen iltama, jossa sukelletaan syvälle ihmismieleen ja tullaan pulskempina takaisin. Lava on minun, Pertti Koivulan näköisen kunnanjohtajan ja lupaan että saatte elämänne kyydin – tai ainakin sellaisen tällin ettette siitä hevillä toivu.
Komedia suhmuroinnin ytimestä, jossa pannaan akat (ja ukotkin) kuntoon – kaiken muun lisäksi..

Rooleissa: Pertti Koivula
Käsikirjoitus ja dramatisointi: Jari Järvelän kirjan pohjalta Milko Lehto
Ohjaus: Milko Lehto

Esitykset tilattavissa 045 174 8884 tai ilo@teatteriravintolailo.fi

Avomielinen Anneli

Tunnen Pauliina Hukkasen pitkältä ajalta sekä ystävänä että näyttelijänä, ja uskon melko hyvin tietäväni hänen vahvuutensa. Hän on synnynnäinen komedienne, vaikka taitaa hyvin myös draaman. Kirjoittamisessa hauskinta on hakea hupaisia tilanteita ja ”tahatonta” komiikkaa. Silloin kaikki lähtee hahmosta, jonka näyttelijä luo. Anneli on juuri sellainen hahmo, joka on tosissaan mutta katsojan silmissä koominen. Kun hän yrittää olla fiksu, yritys karahtaa kiville. Kun hän esittelee muita avujaan, katsoja näkee epätoivoisen yrityksen, joka kuitenkin herättää myötätuntoa. Tällaisen hahmon Pauliina osaa tehdä jos kuka. Hän saa katsojan puolelleen.

Onhan Annelissa ja Pauliinassa yhteisiäkin piirteitä. Anneli on rehevä, värikäs ja yritteliäs. Pauliina rakastaa värejä ja touhuaa kaikenlaista niin, että moni väsyy jo sitä katsellessa. Ja itsestään näyttelijän on roolin ainekset löydettävä.

Anneli on miesten mieleen, mutta väärien miesten. Annelilla on tyylitajua, mutta vääränlaista. Annelilla menee hyvin, mutta väärällä tavalla. Anneli tietää mitä tahtoo, mutta ei tiedä, miten sen saisi.

Onneksi Annelia eivät pikkusielujen mielipiteet liikuta, eikä hän anna esteiden lannistaa itseään. Jos ei elämän suurin rakkaus kestä, aina löytyy uusi. Ja aina voi lohduttautua sillä, että muut eivät osaa pukeutua. Eivätkä muutkaan ole hoikkia. Ja muilla naisilla on yleensä väärä mies. Jossain Annelia odottaa se oikea mies. Ja oikeat laihdutusohjeet, jotka eivät rajoita syömistä ja juomista. Ja oikea kuntoilulaji, joka ei rasita, eikä vie aikaa. Ja oikea yleisö, joka ymmärtää, miten ihana Anneli on.

Sulkava 3.6.2016
Leena Tamminen
näytelmäkirjailija
Leena Tamminen:
AVOMIELINEN ANNELI

TEKIJÄT:
Anneli: Pauliina Hukkanen
Keijo: Janne Kyyhkynen (äänenä)
Käsikirjoitus: Leena Tamminen
Lavastus ja ohjaus: Kari Paukkunen

Valo- ja äänisuunnittelu: Jukka Laukkanen (Valosa)
Koreografia: Tanja Huotari